Програмата на Up Outdoor Cinema за тази седмица

За всички публикации, свързани с лятното кино в Лозенец, изберете категория ,,Up Outdoor Cinema – Лозенец, Царево“

25 Юли 2012 _ UP Оutdoor cinema

СРЯДА

21.30 часа Морфин | Морфий          

Русия | 2008 | 94 мин

Драма                  

режисьор: Алексей Балабанов

Сценарият е по сборник с разкази „Бележки на младия доктор” от Михаил Булгаков. Кинохрониката на Алексей Балабанов, посветена на съвременна Русия, се обръща към революцията от 1917 г. в „Морфин”. Историческите събития обаче не са в центъра на филма – те са използвани като контраст на наркозависимостта на млад доктор. 23-годишният д- р Поляков (Бичевин) е разпределен в отдалечен малък град. Той постъпва на мястото на много по- опитен свой колега и може да разчита на помощта на фелдшер и две сестри, от които се очаква да се справят с всякакъв проблем от медицинско естество. Една прецизно разказана история с твърде необичаен край.

 
25 Юли 2012 _ UP Оutdoor cinema

СРЯДА

23.30 часа Прекършени прегръдки | Broken Embraces

Испания | 2009 | 127 мин

Драма | Трилър

Режисьор: Педро Алмодовар

Кадрите и моментите от този филм ще ви припомнят факта, че Животът препуска толкова безрасъдно и моментите отминават преди да имаме възможност да ги осъзнаем…

В главната роля Пенелопе Круз, гейове, инцидент, възхитителна история с много обрати и убийствен саундтрак…  

Филмът е отличен с Номинация БАФТА 2010– най-добър чуждоезичен филм. Асоциация на филмовите критици  2010 – награда „Изборът на критиката” за най-добър чуждоезичен филм Европейски филмови награди 2009 – награда за най-добър композитор, номинации за награда на публиката, най-добра  актриса, най-добър режисьор Номинация „Златен Глобус” 2010 – най-добър чуждоезичен филм. Награди „Гоя” 2010 – награда за най-добра оригинална музика, Награда на публиката, Сао Пауло МФФ 2009 – най-добър чуждоезичен филм

 

26 Юли 2012 _ UP Оutdoor cinema

ЧЕТВЪРТЪК

 

21.30 часа Огнярят | Кочегар

Русия | 2010 | 83мин

Кървава криминална драма

режисьор: Алексей Балабанов

Действието на филма се развива под неспиращ съпровод на музика, подобно на музикален клип, основните образи не говорят много. Действието се развива в Санкт Петербург през 90- те години. Огнярят от заглавието е Иван Скрябин, по прякор Якут, уволнен майор от Афганистанската война. Настоящият му живот минава покрай пещ, в която между другото изгаря и труповете на убитите от мафията хора. В неговото “чистлище” изчезват доказателства за престъпления, а огнярят кротко пише разказ за човешката жестокост.

Когато обаче единствената му дъщеря Саша, която развива бизнес с кожи в малък магазин, става жертва на същите лоши хора, на които той помага, Якут обръща страницата на кроткия мълчалив живот и се заема да въстанови справедливостта. Отново в униформа, той се преобразява от тих старец в хладнокръвен убиец, какъвто може да бъде само човек преживял войната. В контрастът във финалните сцени между насилника и истинския войн е за нас и посланието на филма.

Ника 2011 – Най-добър филм  

Asia Pacific Screen Award 2011 Най-добър сценарий

Ника 2010 – Най-добър филм, режисьор

26 Юли 2012 _ UP Оutdoor cinema

ЧЕТВЪРТЪК

 

23.30 часа На прага на рая | The Edge of Heaven

Германия- Турция | 2007 | 120 мин

Драма

режисьор: Фатих Акин

“Бих създал и враг на Бога, за да те защитя…” Това ни плени, иначе за филма главният герой Али е енергичен седемдесетинагодишен турчин, потушаващ самотата с посещения при проститутки. Синът му Неджат е млад професор. Али си пада по Йетер – проститутка на средна възраст, също туркиня, която се съгласява да се пренесе при него, за да избегне гоненията на местните мюсюлмански фундаменталисти. Йетер има двайсетинагодишна дъщеря – Айтен, която още живее в Турция. Събитията отвеждат отдадения на книгите си Неджат в Истанбул, където търси дъщерята на Йетер, докато Айтен, по ирония, се озовава в Германия в търсене на майка си. 

Филмът успява да предложи проницателно и емоционално ангажиращо описание на преплетените житейски съдби. Бащинската, майчинската, хетеросексуалната и лесбийската любов са съпоставени с темите за семейството и родината. Наситените, плътни, майсторски обрисувани взаимоотношения между героите са най- същественото в този затрогващ, на моменти покъртителен филм.

Общо филмът е отличен с 22 награди и 10 номинации, част от тях- Награда за сценарий, Кан 2007. Награда за сценарий, Европейски Филмови награди 2007. Специална награда на журито, Анталия 2007. Награда за режисура, Анталия 2007. Награда за поддържащ актьор, Анталия 2007. Награда  за поддържаща актриса, Анталия 2007. Награда за монтаж, Анталия 2007

27 Юли 2012 UP_Outdoor cinema

ПЕТЪК

21.30 часа Лудост посред лято | Midsummer Madness

Австрия-Великобритания-Латвия | 2006 | 88 мин

Романтична комедия

режисьор: Александър Хан

Романтична комедия, чието действие се развива в Латвия, в най- късата нощ на годината- нощ, в която цялата страна полудява (Подчертаваме най- късата нощ в годината… !). 

Младият американц Кърт каца в Рига, за да открие своята полусестра, латвийката Мая, и намразва мястото още в същия миг. Събитията, които го очкават и един приказлив таксиметров шофьор го карат да погледне на нещата по нов начин. И когато в края на тази необикновена нощ вижда как закарват кенгуру за лечение в градската болница, окото му не мигва!

Отличен във Варшава 08 с Наградата на публиката. Британска независима филмова награда и 

„Златен глобус” за чуждоезичен филм. Европейска филмова награда за музика. Награда на Лосанжелиската критика за анимация. „Оскар 2008– номинация за чуждоезичен филм.

27 Юли 2012 UP_Outdoor cinema

ПЕТЪК

 

23.30 часа Град Паника | A town Called Panic

Белгия- Люксембург- Франция | 2009 | 75 мин

Анимационен 

режисьор: Стефан Обие и Венсан Патар

Всеки от героите в този филм е озвучен и анимиран сякаш въздуха около него е наситен с райски газ и амфетамини. Тримата герои попадат в сюрреалистични приключения, основната емоция в живота на града от папие маше и не е ясно дали Коня и неговата любима някога ще могат да останат насаме …

Обръщаме вниманието ви към бюфетА в киното, който предлага само пакетирани храни и напитки.   

Филмът е отличен в Кан 2009 година с официална селекция (извън конкурса). Ситджес 2009 за най-добър анимационен пълнометражен филм. Фестивал на фантастичното кино, Остин, Тексас 2009 – награда на публиката. Cinanima – МФ на анимационното кино, Еспиньо, Португалия 2009 –

най-добър пълнометражен филм. Награди „Сезар” 2010 – номинация за най-добър чуждестранен филм

28 Юли 2012 UP_Outdoor cinema

СЪБОТА

21.30 часа Музиката на Истанбул | Crossing The Bridge: The Sound of Istanbul

Германия- Турция | 2005 | 90мин

Документално- музикален

режисьор: Фатих Акин

В този филм ще откриете чуждият, еротичен, опасен и изкушаващ свят. Предубежденията изчезват, a Истанбул е като едно истинско вдъхновение, повлияно и от Изтока и от Запада… Ще разберете какво сте пропуснали дори да сте били в Истанбул J

28 Юли 2012 UP_Outdoor cinema

СЪБОТА

23.30 часа Гуча | Gucha

Германия- Сърбия- Австрия- България | 2006 | 94 мин

Комедия- мюзикъл

режисьор: Душан Милич

Един филм за любовта… За разсизма и предразсъдъците и най- вече за музиката и то за  музиката, която те кара да забравиш време и място, да отвориш душата си и да заобичаш целия свят.

Накратко историята се върти между два конкуриращи се оркестъра и циганин, който се влюбва в дъщерята на шефа на другия оркестър, резултатът е низ  от различни комични случки.

Ако искате да се откъснете за малко от сивото ежедневие и да се потопите в един по- добър и светъл свят, където любовта побеждава всичко и всички са равни пред нея- или нещо като Балкански вариант на Ромео и Жулиета- това е Вашата история.

Напомняме ви също, че в UP може да попитате за диск с музиката от филмите, а този е един от любимите ни J  

29 Юли 2012 UP Outdoor cinema

НЕДЕЛЯ

21.30 часа Шоково състояние | State of Shock/ Stanje Šoka

Словения-България-Сърбия-Македония-Босна и Херцеговина | 2011 | 93мин

Черна комедия

режисьор: Андрей Кошак

Една история за загубването и преоткриването на силата на честността, за капитализма и променящите се обществени ценности през изминалите 20 години, които преобразиха радикално лицето на страните от Източна Европа. Разкрива фалша и заблудите, на които сме свидетели през последните 20 години на така наречения „преход”. „В крайна сметка филмът описва настоящата ситуация, в която се намират словнеците, но в същото време се опитва да улови детайли от картината на днешния ден, които са общи за целия пост- социалистически блок”.

Историята започва на празника на труда– първи май 1986 година, в Любляна, тогавашна Югославия…

29 Юли 2012 UP Outdoor cinema

НЕДЕЛЯ

 

23.30 часа Бялата лента | The white Ribbon

Германия-Австрия-Франция-Италия

2009 | 144мин

режисьор: Михаел Ханеке

„Когато даден идеал– политически или религиозен – се въздигне в абсолют – той става античовечен и поражда ненавист”.

Децата на пастора от филма ненавиждат от цялата си душа не само бялата лента, която ги задължават да носят, но и нравствените ценности, които тя символизира. Оттук до отмъщението е само една крачка.

Разкривайки изблика на неподозирана агресия в едно изолирано населено място, където протестантският дух доминира тотално, Михаел Ханеке всъщност поставя въпроса за източниците на зараждащия се фашизъм в началото на миналия век. Неговата впечатляваща картина за възпитанието на онова поколение германци, което достига зрялата си възраст, именно по времето на нацизма, обяснява много неща за масовата подкрепа, с която се ползва патологичната насилническа система на управление, наложена от Хитлер.
Характерите на десетките герои, представени във филма, се нареждат като пъзел в един безпощаден портрет на времето.

Награди и номинации:

Кан 2009 – „Златна палма”, наградата на ФИПРЕССИ  

Сан Себастиан 2009 – наградата на ФИПРЕССИ за филм на

годината

Европейски филмови награди 2009 – най-добър филм, режисьор,

сценарист

Награди „Златен Глобус” 2010 – най-добър чуждоезичен филм

Награди „Оскар” 2010 – номинация за най-добър чуждоезичен филм, номинация за операторско

майсторство (Кристиан Бергер)

Награди БАФТА 2010 – номинация за най-добър чуждоезичен филм

Награди СЕЗАР 2010 – номинация за най-добър чуждоезичен филм

Германски филмови награди 2010 – 12 номинации за златни награди, сред които за филм, режисьор,

сценарий, операторско майсторство

 

 

30 Юли 2012 UP Outdoor cinema

ПОНЕДЕЛНИК

21.30 часа Ако искам да свиря, аз свиря |

If I Want To Whistle, I Whistle / Eu cand vreau sa fluier, fluier

Румъния-Швеция | 2010 | 94 мин

 

режисьор: Флорин Шербан

На Силвиу му остават 5 дни преди освобождаването от дома за малолетни престъпници. Но те могат да се окажат цяла вечност. Той затваря очи – времето изтича през пръстите му, а емоциите го заливат. Свобода, вятър, път, първа целувка… Сега вече всичко може да му се случи.

Въпреки че насилието във филма поразява със светкавичен реализъм, психологическата заплаха и убедителното преминаване от чара на невинността към ужаса, който всява убиецът, пресъздават най- ярко инстинкта за оцеляване на престъпника. Липса на музика, която да ни отвлича от действието и неподправенo изпълнениe на актьорски състав изцяло от криминално проявени лица спомагат филмът да бъде не само гледаем, но и силно увлекателен. Сюжетът си остава докрай непредсказуем.

 

Берлин 2010 – Сребърна мечка – Голямата награда на журито;

наградата „Алфред Бауер” за режисура

Стокхолм МФФ 2010 – най-добър актьор (Джордже Пищиреану)

 

30 Юли 2012 UP Outdoor cinema

ПОНЕДЕЛНИК

23.30 часа Снимки в Палермо | Palermo Shooting

Великобритания-Германия | 2008 | 107 мин

режисьор: Вим Вендерс

 

Въпросът, на който този филм ще ви даде отговор: От смъртта ли се страхуваме? Или от живота, който пропиляваме! Ще откриете един непрестатен копнеж за промяна. 

На пръв поглед „Снимки в Палермо“ може да ви се стори муден и по-дълъг от необходимото, но той просто следва логиката на живота. Пътуването към себе си, когато сме се изгубили, е най-дълго и често най- криволичещото и мъчително от всички. Просто трябва да имаме търпение да го извървим докрай.

Накратко pрочутият режисьор Вим Вендерс разказва историята на Фин

световноизвестен фотограф, чиито снимки се появяват в музеи и списания по цял свят. Той води бурен живот – като рок звезда в света на изкуството. Но Фин знае, че нещо в живота му липсва. По време на фотографска сесия в Палермо, Фин преживява сюрреалистично пътуване из ада, когато животът му се слива с изкуството и той се озовава в канавката. Тогава в неговия живот се явява ангел в лицето на загадъчна красавица.

Добавяме и участието на Мила Йовович във филма ;)

 

31 Юли 2012 UP Outdoor cinema

ВТОРНИК

21.30 часа Град на мечти

България | 2011 |  75мин

Документален филм

режисьор: Светослав Драганов

“Град на мечти” е един филм, който представя двете лица на Димитровград – от миналото и настоящето- за социализма от вчера и попфолка от днес. Над 20 години след демократичните промени минало и настояще, лукс и носталгия съжителстват в два паралелни свята – Бригадирския клуб и поп фолк дискотеката.

Филм за мечтите и илюзиите– преди и сега– на бригадирите и на поп фолк поколението. Това е историята на Димитровград, но също и историята на България. Построен през 50-те години като символ на социализма и светлото бъдеще, днес Димитровград е символ на капиталистическата мечта и поп фолка.

 

31 Юли 2012 UP Outdoor cinema

ВТОРНИК

23.30   Панорама ,,Екстремни филми‘‘ 2 (80 мин.)

Kids in the park, реж. Емануил Емануилов

Speedriding moments, реж. Емануил Емануилов

Персонал, реж. Росен Спасов

SNow A Days, реж. Стоил Димитров

Nature-All Hip Hop Festival Documentary 2011, реж. Димитър Димитров

Заб.: За да видите програмата в пълен размер, изтеглете изображението.

 

 

 

 

Публикувано в Up Outdoor Cinema - Лозенец, Царево с етикети , . Постоянна връзка.

Вашият коментар