Зелената долина – Пътят към Айгер

Филмът вече е в интернет. Можете да го видите тук:  http://youtu.be/LsZPvDRzpww

Освен това ще имате възможността да го гледате на голям екран и на открито в рамките на традиционната лятна панорама в Банско през юли 2014. Точна дата и час очаквайте скоро.

Филмът проследява пътуването на група планинари, организирани от Алпийски спортен клуб на ветераните в Банско и ръководени от Михаил Кадев. Разнообразната компания включва опитни алпинисти, представители на ПСС, младежи от Банско и малък филмов екип. Всички те са обединени от един общ интерес – планината и красотата, която тя е способна да предложи. След като преминава през Сърбия, Хърватска, Словения и Италия, групата установява своя базов лагер в долината Гринделвалд, Швейцария.

  Гринделвалд е световно известен ски курорт в подножието на алпийския връх Айгер (3970 м.), който е и крайна цел за по-опитната част от групата. В следващите дни алпинистите ще се отправят на серия от разузнавателни и информационни пътешествия, които ще им позволят да изберат маршрут за изкачване на един от най-трудните върхове в Европа.

   През това време младежите имат възможността да се запознаят с алпийския курорт и неговите планински особености като го сравнят с родните Банско и Пирин. След като се качват на най-високата железопътна станция в Европа (Jungfraujoch, Top of Europe, 3454 м.), те решават да приемат едно от предизвикателствата на Гринделвалд – via ferrata–та Eiger-Rotstock (2 663 м.) в подножието на Айгер.

С участието на:  Михаил Кадев, Милен Братанов , Михаил Климов, Иво Валеов, Биляна Василева, Константин Златков, Яница Златева, Стефан Златков, Йорданка Кадева, Гергана Кадева

Оператор –  Рашко Раков

Монтаж  – Боряна Костова (Бетон Crew)

Оригинална музика и звуков дизайн – Борис Ненов

Изпълнителен продуцент – Росен Спасов

Режисьор – Боряна Костова, Росен Спасов

Използвани песни: Hypersomnia (instrumental) от So Called Crew  

Асистенти на продукцията – Саня Спасова, Мартин Каракашев 

Цветни корекции – Бисер Джонев и Рашко Раков

Заглавия и надписи – Калина Дебс

Публикувано в Video Видео с етикети , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар