Personal – official trailer

Скоро излиза дългоочакваният последен филм на BanskoSummerProductions. Насладете се на официалният трейлър. The highly anticipated latest BSP`s film is on its way. Cumming soon! Enjoy the trailer.

Personal – official trailer

Трейлърът в YouTube: The trailer in YouTube:  http://www.youtube.com/watch?v=TN56xGRuX8Y

Персонал – документален филм – анотация

   Преди седем години историческото планинско градче Банско, сгушено в полите на Пирин, се превръща в един от най-амбициозните проекти на българския туризъм. Само за едно лято ски-центърът е готов да посрещне своите посетители с амбицията да се превърне във водеща ски дестинация в Източна Европа. Любимо място за снежни ваканции на англичани, гърци, руснаци и българи, през курортното селище всяка година минават средно 800 000 туристи за 5-те месеца зимен сезон. Кой се грижи за перфектната почивка на всички тези хора? Кой ги обслужва? Кой ги учи на изключително ценните умения да карат ски и сноуборд или просто да обикнат планината? ,,Персонал’’ – това е филмът, който ще се опита да намери отговорите на тези и много други въпроси и ще покаже част от хората, които движат тузризма в Банско.

Персонал – документален филм – синопсис

  Един филм за сезонният персонал в Банско – т. нар. стаф или просто гастарбайтери. Това са хора, които пристигат в курортното градче малко преди началото на зимния сезон и си отиват с неговия край. Те идват тук за да изкарват прехраната си, обслужвайки хилядите туристи, които преминават през курорта в рамките на сезона. Те ли са избрали сезонната работа или животът ,,по пътя’’ е избрал тях?

  Филмът проследява начинът на живот на част от тях като акцентира върху най-многобройната и най-колоритната социална група – ски и сноуборд учителите. Всички те са от различни краища на България. Всеки един от тях носи в себе си отенъците на собствените си тадиции и градска култура. Уникалната история на всеки един от тях се пренася на различно място със смяната на годишните сезони. Това ли са съвременните герои на Керуак? Какво е тяхното отношение към собственото им бъдеще? Повлияла ли е финансовата криза на туризма в България? Променя ли се климатът в българските планини?

  ,,Персонал’’ – това е филмът, който се опитва да намери отговорите на тези и много други въпроси под формата на изключително забавно проследяване на героите в стил ,,Догма 95’’. Непринудените разговори с обектите пред камерата стават на фона на  прекрасните природни картини на българската планина. С цел да се избегне документалната монотонност, интервютата често се прекъсват от къси динамични клипчета с музикален формат, които са съставени от спортни етюди с участието на главните герои скиори и сноубордисти. На тях те показват завидни умения в екстремните зимни спортове – фрийстайл и фрийрайд.

  Във филма има кадри не само от Банско, но и от Пампорово, където героите участват на състезание, от фънпарка в Осогово (над Кюстендил), където изпробват различните съоражения и от Безбог (Добринище), където ще изпратят сезона с изкачване и спускане на величествения пирински връх.

Публикувано в Събития Events guide с етикети , , , , , , , , , , . Постоянна връзка.

Вашият коментар